ARKITEKTER

GJENNOMSIKTIG BRANNBESKYTTELSE FOR TREBYGNINGER

Skap imponerende bygninger med nydelige fargetonede trematerialer. En holdbar og sertifisert beskyttelse tilfører verdi til ditt design. Vår omfattende tekniske støtte står din disposisjon.

 

 

Bærekraft er en grunnleggende egenskap ved trebygninger. Bruk av miljøvennlige brannhemmere gir en optimal finish for din design ved bruk av tre. Hvorfor ikke kreve bærekraft også for brannbeskyttelsen av trematerialer?



UBEGRENSEDE VISUELLE MULIGHETER

Den naturlige karakteren til trekonstruksjoner og overflater forblir synlig med en gjennomsiktig eller fargetonet finish. NT DECO er tilgjengelig i tusenvis av fargetoner, fra klar til mørk, og er egnet til både innvendig og utvendig bruk. 

 

 

Fargeprøver av brannbeskyttet tre

Bestill fargeprøver av brannbeskyttet tre!

Velg populære nyanser fra vårt utvalg eller definer egne toner.

Bestill nå →

 

 

BRANNFORSKRIFTER OG FUNKSJONELL SIKKERHET

Når tre brukes i offentlige, kommersielle og boliger, oppfyller produkter som er behandlet med brannhemmere fra Nordtreat de strengeste kravene.

REAKSJON PÅ BRANN

Europeisk branntesting av byggeprodukter er basert på Euroclass-systemet (2000/147/EY). Treprodukter behandlet med brannhemmere fra Nordtreat oppnår vanligvis reaksjon på brann B-s1,d0 i henhold til EN 13501-1:2007+A1:2009. Klassifiseringen er basert på sikkerheten i tre standardiserte tester:

  1. Brannteknisk testing av byggeprodukter – ikke-brennbarhet: EN ISO 1182
  2. Brannteknisk testing av byggeprodukter – test av enkeltbrennende element (SBI, single burning item): EN 13823
  3. Brannteknisk testing av byggeprodukter – test av antennelighet: EN ISO 11925-2

 

Villa Riihi

Bilde: Villa Riihi – Seppo Mäntylä

 

HOLDBARHET FOR BRANNBESKYTTELSE

Brannhemmere forbedrer treprodukters egenskaper for reaksjon på brann. Reaksjon på brann kan imidlertid reduseres av eksponering for fuktige forhold og værforhold, og evnen til de behandlede produktene til fortsatt beskyttelse selv når de blir utsatt for disse forholdene, må demonstreres.

Treprodukter som er behandlet med brannhemmere fra Nordtreat oppnår vanligvis DRF-klassifiseringene INT, INT2 og EXT i henhold til EN16755:2017. Klassifiseringene er basert på holdbarhet for behandling med brannhemmere i tester som: EN 13823, ISO 5660-1, NT 053 og EN927-6. Brannhemmere fra Nordtreat beskytter også tre mot påvirkning av værforhold og sollys.

UTSLIPP OG BRUK INNVENDIG

Alle brannhemmere fra Nordtreat har utslippsklassifiseringen M1. De oppfyller også de strengeste kravene til BREEAM og LEED samt tysk AgBB- og fransk VOC-testing. Den påviste sikkerheten til brannhemmere fra Nordtreat gjør dem til et optimalt valg til for eksempel boliger, skoler, hoteller og sykehus.


FINN UT MER OM TESTING OG SERTIFISERING →

Kontakt vår tekniske støtte for å få informasjon om egnethet i forhold til lokale byggforskrifter:

Kontakt teknisk støtte

Kontakt teknisk støtte!

Kontakt oss for å lære mer om varig brannbeskyttelse av tre.
Kontakt teknisk støtte →

 

BRUKSOMRÅDER


Våre brannhemmere har blitt sertifisert for mange elementer av tre og overflater laget av gran, lerk og seder. Vi kan ved forespørsel også levere prøver laget av andre treslag. Industriell behandling sikrer sikkerheten og kostnadseffektiviteten til brannbeskyttelsen.


Arctia Shipping

Bilde: Arctia Shipping Ltds flytende kontor – K2S – Mika Huisman

 

BRANNHEMMERE FRA NORDTREAT BRUKES TIL:

  • Sagede og høvlede treprodukter som kledning og innvendige paneler
  • CLT, LVL, Glulam og andre konstruerte treprodukter
  • Akustiske paneler

 

Legg til brannbeskyttelse i din design med Nordtreat-produkter. Vi hjelper deg med å finne en egnet industriell leverandør av treprodukter behandlet med brannhemmere fra Nordtreat.

KONTAKT SALGSAVDELINGEN

 

 

LES MER

25.8.2022
NORFLAM er en ny flammehemmende løsning for innvendige trepaneler
30.3.2021
Tre er et flott, trendy materiale for butikkdekor
2.3.2021
Valg av fargetone til gjennomskinnelig brannhemmer for ulike tretyper