TREINDUSTRI

GIFTFRIE BRANNHEMMERE TIL TREPRODUKTER

Øk verdien av dine treprodukter ved å bruke testede og sertifiserte brannhemmere. Den kostnadseffektive løsningen, profesjonell kundeservice og raske levering overgår dine behov.

 

 

For produsenter og andre behandlere av byggeprodukter i tre er det avgjørende at produktene oppfyller forskriftene til brannsikkerhet for tiltenkt sluttbruk. De grundig testede og giftfrie brannhemmerne fra Nordtreat er ideelle til behandling og gir dine produkter merverdi.



TREPRODUKTER OG BRANNSIKKERHET

 

Treprodukter behandlet med brannhemmere fra Nordtreat oppfyller brannklassifiseringen B-s1,d0 i henhold til EN 13501-1-standarden. I tillegg beskytter de tre mot værforhold, mugg og sopp. Videre har Nordtreat-produkter utslippsklasse M1, og de overholder BREEAM og LEED v4.

 

BRANNFORSKRIFTER OG FUNKSJONELL SIKKERHET

 
Når tre brukes i offentlige, kommersielle og boliger, oppfyller produkter som er behandlet med brannhemmere fra Nordtreat de strengeste kravene.

 Fazer

Bilde: Fazers besøkssenter – K2S – Mika Huisman

REAKSJON PÅ BRANN

 

Europeisk branntesting av byggeprodukter er basert på Euroclass-systemet (200/147/EY).

Treprodukter behandlet med brannhemmere fra Nordtreat oppnår vanligvis reaksjon på brann B-s1,d0 i henhold til EN 13501-1:2007+A1:2009.

Klassifiseringen er basert på sikkerheten i tre standardiserte tester:

 

  1. Brannteknisk testing av byggeprodukter – ikke-brennbarhet: EN ISO 1182
  2. Brannteknisk testing av byggeprodukter – test av enkeltbrennende element (SBI, single burning item): EN 13823
  3. Brannteknisk testing av byggeprodukter – test av antennelighet: EN ISO 11925-2
Kontakt Nordtreat

Kontakt teknisk støtte!

Kontakt oss for å lære mer om varig brannbeskyttelse av tre.
Kontakt teknisk støtte →

 

HOLDBARHET FOR BRANNBESKYTTELSE

 

Brannhemmere forbedrer treprodukters egenskaper for reaksjon på brann. Reaksjon på brann kan imidlertid reduseres av eksponering for fuktige forhold og værforhold, og evnen til de behandlede produktene til fortsatt beskyttelse selv når de blir utsatt for disse forholdene, må demonstreres.

Treprodukter som er behandlet med brannhemmere fra Nordtreat oppnår vanligvis DRF-klassifiseringene INT, INT2 og EXT i henhold til EN16755:2017. Klassifiseringene er basert på holdbarhet for behandling med brannhemmere i tester som: EN 13823, ISO 5660-1, NT 053 og EN927-6. Brannhemmere fra Nordtreat beskytter også tre mot påvirkning av værforhold og sollys og forbedrer trematerialets naturlige motstand mot mugg og sopp.


Allas Sea Pool

Bilde: Allas Sea Pool – Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit

 
UTSLIPP OG BRUK INNVENDIG

Alle brannhemmere fra Nordtreat har utslippsklassifiseringen M1. De oppfyller også de strengeste kravene til BREEAM og LEED samt tysk AgBB- og fransk VOC-testing.

Den påviste sikkerheten til brannhemmere fra Nordtreat gjør dem til et optimalt valg til for eksempel boliger, skoler, hoteller og sykehus.

 

FINN UT MER OM TESTING OG SERTIFISERING →

Treprodukter behandlet med brannhemmere fra Nordtreat kan CE-merkes. Våre brannhemmere har blitt sertifisert for mange treprodukter laget av gran, lerk og seder. Vi kan ved forespørsel også levere prøver laget av andre treslag.

Kontakt vår tekniske støtte for å få hjelp i denne prosessen!

 

PÅFØRING

 

Bli en del av fellesskapet av ledende produsenter av treprodukter og behandlere som stoler på brannhemmere fra Nordtreat.

 

FØLGENDE PRODUKTER KAN BEHANDLES MED BRANNHEMMERE FRA NORDTREAT:

  • Sagede og høvlede treprodukter som kledning og innvendige paneler
  • CLT, LVL, Glulam og andre konstruerte treprodukter
  • Akustiske paneler

 

Brannhemmerne kan påføres med trykkbehandling, sprøytemaskiner eller dypping, avhengig av din prosess. Våre giftfrie brannhemmere er trygge å håndtere, oppbevare og bruke. Kontakt vår salgsavdeling eller tekniske støtte for å finne ut mer!

 

Fargeprøver av brannbeskyttet tre

Bestill fargeprøver av brannbeskyttet tre!

Velg populære nyanser fra vårt utvalg eller definer egne toner.
Bestill nå →

LES MER

2.3.2023
Hvorfor velge miljøvennlig flammehemmer for trematerialer
25.8.2022
NORFLAM er en ny flammehemmende løsning for innvendige trepaneler
20.5.2021
Terskelen er satt høyt for produktutviklingen av brannhemmende midler for tre