Etsimme kasvuhakuista aluemyyntipäällikköä Suomen markkinalle – lue lisää ja hae!

JÄRVEVANA 7B

CASE

 

PUUSTA RAKENNETTU TOIMISTORAKENNUS EROTTUU NÄYTTÄVÄN DESIGNIN JA EKOLOGISUUDEN AVULLA

 

Tallinnassa sijaitseva aidosti ekologinen toimistorakennus on ollut käytössä keväästä 2018 lähtien. Se löytyy läheltä keskustaa, aivan Ülemiste-järven sekä raikkaan mäntymetsikön ääreltä ja tunnetaan osoitteensa mukaan Järvevana 7B:nä. Rakennuksen kaikille avoin kattoterassi tarjoaa upeat näkymät Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja keskustaan.


Kuvat: Hepsor OÜ

Jarvevana7B-4

 

Henri Laks, rakennuttaja Hepsor OÜ:n osakas ja hallituksen jäsen kertoo, että hankkeen päätavoitteena oli rakentaa kilpailukykyinen ja Tallinnan muista vuokrattavista toimistotaloista selvästi erottuva kokonaisuus. Kunnianhimoinen tavoite oli menestystarinaksi osoittautuneen hankkeen avain.


“Kaikki tilat ovat olleet varattuna rakennuksen valmistumisesta alkaen, ja vuokralaisiltamme saatu palaute on ollut todella hyvää. Onnistuimme yhdistämään upean arkkitehtuurin ainutlaatuisiin, ympäristöystävällisiin teknisiin ratkaisuihin – lämmitys, jäähdytys, ilmanvaihto ja vesihuolto mukaan lukien. Tämä kokonaisuus myös houkutteli vuokralaisiksi sopivan yhdistelmän erilaisia yrityksiä.”

Henri Laks, osakas, Hepsor OÜ

 

Jarvevana7B-2 Jarvevana7B-6

 

KESTÄVÄN ARKKITEHTUURIN JA ENERGIATEHOKKUUDEN YHDISTÄMINEN


5-kerroksisessa rakennuksessa on toimistotilaa yhteensä 5 800 m2. Sen on suunnitellut paikallinen Arhitektuuribüroo PLUSS OÜ. Hepsorin projektien kehityspäällikkö Tarmo Tammemäe johti ekologisten toimintojen suunnittelutyötä. Varsinaisen rakennustyön toteutti Mitt&Perlebach OÜ, ja sitä johti rakentamisen johtaja Martin Varvas.

Rakennuksen puinen julkisivu on saanut alkunsa vihreästä ajattelusta. Ikkunat on suojattu puurimarakenteilla, jotka suojaavat sisätiloja auringonsäteiden lämmittävältä vaikutukselta. Energiatehokas maalämpöratkaisu pitää rakennuksen lämpimänä talvella ja jäähdyttää sen kesällä. Katolla sijaitsevat aurinkopaneelit auttavat pitämään energiakustannukset alhaisina.

Kontrolloidun kierron konsepti TABS on uusi ratkaisu toimistotilojen lämmittämiseen ja jäähdytykseen. Kuten tavallista, ensimmäisen vuoden aikana lämmitys-, tuuletus- ja ilmastointilaitteiden automaatiota on säädetty täydellisen ja terveellisen sisäilmaston varmistamiseksi.

 

Jarvevana7B-5

Jarvevana-7b-1

 

Myös rakennuksen vesihuollossa on ajateltu ympäristöä: Vesihuolto tapahtuu osittain julkisesta vesiverkosta ja osittain sadeveden avulla. Lähes 75% käytetystä vedestä on peräisin sadevedestä.

Paloturvallisuus on tärkeä osa toimistorakennuksen turvallisuutta. Puiset julkisivurakenteet sekä sisäverhousten puupintaiset seinät, katot ja koristeelliset rimaratkaisut on suojattu ympäristöystävällisellä NT DECO-palonsuoja-aineella. Palosuojaus täyttää Euroluokan B-s1, d0 vaatimukset.

 

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET TOIMISTOTILAT OVAT HYVÄKSI SEKÄ IHMISILLE ETTÄ YRITYKSILLE

 

Kaunis puurakennus on harmoninen ja erottuva. Vuokralla olevat yritykset arvostavat sitä myös muiden ominaisuuksien ansiosta. Vihreä toimistorakennus on houkutteleva ekologisuutensa, mutta myös muotoilunsa, viihtyisyytensä ja toimivuutensa ansiosta.

Järvevana 7B:n tiloissa toimivat mm. Atea, Ridango ja Toyota. Myös rakennuksen olemassaolon takana olevien yritysten Hepsorin ja Mitt&Perlebachin omat toimitilat sijaitsevat tässä mukavassa ympäristössä.

 

Jarvevana7B-7

 

Hepsorin Henri Laksin mukaan yhtiö aikoo investoida ekologiseen rakentamiseen myös tulevaisuudessa: uudet projektit ovat jo käynnissä Tallinnassa ja Latvian Riiassa.

 

 

 

TILAA SÄVYNÄYTTEITÄ PALOSUOJATUSTA PUUSTA!

Valitse kuultavat sävyt kokoelmistamme tai määrittele omat sävysi.


TILAA SÄVYNÄYTTEITÄ →