Etsimme kasvuhakuista aluemyyntipäällikköä Suomen markkinalle – lue lisää ja hae!

RAKENNUTTAJAT

PALOSUOJATUT PUURAKENTAMISEN TUOTTEET

Edellytä puutuotteiden kestävää, ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta palosuojausta rakennuskohteissa, joihin halutaan näkyviin jääviä puupintoja. Sertifioitu palosuojaus kuuluu turvalliseen kestävän kehityksen mukaiseen rakentamiseen.

 

 

Puujulkisivujen, puusta valmistettujen sisäverhoustuotteiden sekä muiden näkyviin jäävien puurakenteiden palosuojausta edellytetään monissa rakennuskohteissa. Biopohjaisilla palosuoja-aineella, teollisesti käsitellyt CE-merkityt puutuotteet nopeuttavat rakentamista ja varmistavat rakennuksen sekä sen käyttäjien turvallisuuden.



KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAINEN PALOSUOJAUS


Puurakentaminen ja erilaisten puutuotteiden käyttö rakennusten sisä- ja ulkoverhouksissa kasvaa, koska puutuotteet tarjoavat rakennuttajille ja rakennusten käyttäjille monia etuja.

Puu on rakennusmateriaalina ekologinen, kestävä ja turvallinen. Se lisää myös rakennusten viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta. Puurakentaminen on rakennuttajalle kilpailukykyinen vaihtoehto koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Monissa julkisen rakentamisen kohteissa sekä liiketilojen ja asuinkerrostalojen rakentamisessa edellytetään puutuotteiden palosuojausta. Vaatimalla ympäristöystävällisen ja riittävän laajasti sertifioidun (mm. palosuojaus, asennustavat ja säänkesto) palonsuoja-aineen käyttöä, rakennuttaja voi varmistaa, että puutuotteiden hyvät ympäristö- ja terveysvaikutukset eivät heikkene palosuojauksen myötä.

Varaa puhelin- tai webpalaveri

Varaa puhelin- tai webpalaveri!

Ota yhteyttä Nordtreatin asiantuntijoihin ja saat lisätietoja puurakentamisen tuotteiden kestävästä palosuojauksesta.
Varaa aika kalenterista →

 

RAKENTAMISEN KUSTANNUSTEHOKKUUS JA TURVALLISUUS

 
Palonsuoja-aineen ja käsittelytavan valinta vaikuttavat rakentamisen kustannustehokkuuteen. Nordtreatin palonsuoja-aineilla tehty teollinen, sertifioitu palosuojauskäsittely varmistaa palosuojauksen laadun Euroluokan B-s1, d0 vaatimusten mukaisesti.

Woodia - Tikkurilan Helmi

Tikkurilan Helmi, Woodian ripustetut CLT-elementtiparvekkeet


Puutuotteiden teollinen palosuojaus Nordtreatin läpikuultavilla palonsuoja-aineilla on kustannustehokas ratkaisu, koska tuotteet ovat tällöin asennusvalmiita, eikä niitä tarvitse uusintakäsitellä rakentamisen yhteydessä tai pian sen jälkeen. Vain tuotteiden mahdolliset katkaisupäät palosuojataan rakennustyömaalla ohjeiden mukaan.

Myrkytön palonsuoja-aine lisää myös rakentajien työturvallisuutta ja yksinkertaistaa rakennustyömaalla tapahtuvaa varastointia. Työmaalla tapahtuva puutuotteiden palosuojauskäsittely voidaan tehdä vain myrkyttömillä palonsuoja-aineilla. 

Tilaa sävynäytteitä palosuojatusta puusta

Tilaa sävynäytteitä palosuojatusta puusta!

Valitse kuultavat sävyt kokoelmistamme tai määrittele omat sävysi.
Tilaa sävynäytteitä →

 

PUUTUOTTEITA KOSKEVAT PALOTURVALLISUUSMÄÄRÄYKSET

 
Nordtreatin palonsuoja-aineilla käsitellyt puutuotteet täyttävät julkisille, kaupallisille ja asuinrakennuksille asetetut tiukat palosuojausvaatimukset. Euroluokan B-s1, d0 vaatimusten mukaista palosuojausta edellytetään esimerkiksi alle 56 metriä korkeiden P1-paloluokan rakennusten julkisivuissa sekä monien P1- ja P2-paloluokan rakennusten sisäseinissä ja -katoissa. 

LUE LISÄÄ PUUTUOTTEIDEN PALOSUOJAUKSESTA →

 

PALOSUOJAUKSEN KESTÄVYYS

Sertifioidut puutuotteet, jotka on käsitelty myrkyttömällä NT DECO -palonsuoja-aineella, säilyttävät paloturvaominaisuutensa sisätiloissa rakennuksen elinkaaren ajan, ellei pinta vaurioidu mekaanisesti. Tällöin vaurioitunut kohta palosuojataan uudestaan.

Ulkoverhouksissa ja parvekerakenteissa Nordtreatin palonsuoja-aineet suojaavat puuta myös auringonvalon ja sään vaikutuksilta, minkä lisäksi ne vahvistavat puun luontaista suojaa homeita ja lahoa vastaan. Ulkokäytössä palosuojauksen uusintakäsittely on tarpeen kohteesta riippuen 5-15 vuoden kuluttua. Uusintakäsittely suositellaan tehtäväksi samalla tuotteella kuin alkuperäinen palosuojaus. 

LUE LISÄÄ NT DECON HUOLTOVÄLISTÄ →

 

Villa Riihi

Kuva: Villa Riihi, Seppo Mäntylä

 

PÄÄSTÖT JA KÄYTTÖ SISÄTILOISSA


Nordtreatin palonsuoja-aineet ovat pH-neutraaleja, vesipohjaisia ja matalapäästöisiä. Paras eli M1 päästöluokka tarkoittaa, että palonsuoja-aine on vähäpäästöinen ja sopii siis erinomaisesti sisätiloissa käytettäväksi. Lisäksi Nordtreatin tuotteilla on Indoor Air Comfort® -sertifionti sekä BREEAM- ja LEED v4 -sertifioinnit.

LUE LISÄÄ PALONSUOJA-AINEISTA JA SISÄILMAN LAADUSTA →

 

CE-MERKITTYJEN PALOSUOJATTUJEN PUUTUOTTEIDEN HANKINTA


Monet teolliset valmistajat ovat hakeneet CE-merkintäoikeuden Nordtreatin palonsuoja-aineilla palosuojattujen puutuotteiden sertifioituun valmistukseen.

NORDTREAT PALONSUOJA-AINEILLA KÄSITELTYJEN TUOTTEIDEN VALIKOIMA:

  • Sahatut ja höylätyt puutuotteet kuten sisä- ja ulkoverhouspaneelit
  • CLT, LVL, Glulam ja monet muut insinööripuutuotteet
  • Akustiset sisustuslevyt

 

Autamme sinua löytämään sopivat Nordtreatin tuotteilla palosuojauskäsittelynsä sertifioineet puutuotteiden toimittajat. 

 

Palosuojattujen puutuotteiden valmistajat

Löydä palosuojattujen puutuotteiden valmistajat!

Katso tästä valmistajat ja tilaa projektiisi sertifioidut NT DECO:lla palosuojatut puutuotteet.

Tutustu valmistajiin →

LUE LISÄÄ AIHEESTA

8.9.2023
CLT:n palosuojaus paloluokan B-s1, d0 vaatimusten mukaisesti
26.10.2022
Nordtreat lanseeraa palosuojattujen puutuotteiden huoltopalvelumallin
25.8.2022
NORFLAM on uusi palosuojausratkaisu puupohjaisille sisäverhouslevyille